lördag 10 april 2010

Bästa kladdkake receptet


Japp här kommer receptet som jag utlovat, det bästa med denna kladdkaka är att det enligt min mamma gör att kakan blir bara godare ju längre den står ( i skafferiet alltså, inte ugnen)
Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Börja med att smörja formen, cirka 22 cm i diameter, du kan använda ströbröd om du vill till formen.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 min.
Förvara i rumstemperatur eller i kylskåp tills den ska serveras, då gärna med vispad grädde eller glass.
NJUT!!!



1 kommentar: