Japp här kommer receptet som jag utlovat, det bästa med denna kladdkaka är att det enligt min mamma gör att kakan blir bara godare ju längre den står ( i skafferiet alltså, inte ugnen)
Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Börja med att smörja formen, cirka 22 cm i diameter, du kan använda ströbröd om du vill till formen.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 min.
Förvara i rumstemperatur eller i kylskåp tills den ska serveras, då gärna med vispad grädde eller glass.
NJUT!!!
Ser gott ut! :P
SvaraRadera