Vit kardemummatryffel
ca 20 stycken Kardemumman ger den vita chokladen precis den spännande smaksättning den så väl behöver. 1 dl Vispgrädde200 g vit choklad2 msk Svenskt Smör1 tsk kardemumma1 dl kokos Gör så här:1. Koka upp grädden och dra sedan kastrullen av värmen. Bryt ned chokladen och rör ut den i grädden tillsammans med smör och kardemumma.
2. Häll upp på en djup tallrik och ställ kallt.
3. Forma små tryfflar av smeten och rulla i kokos. Förvara svalt.
(bilden är från Internet)
Saffranscheesecake med pepparkaksbotten
Ingredienser:
75 g Svenskt Smör 180 g pepparkakor 4 dl Crème Fraiche 1/2 dl socker 1 paket saffran 3 ägg 1 msk citronsaft lite raspat citronskal
till servering: florsocker och tinade björnbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda.
2. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen.
3. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal.
4. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat.
5. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.
(Bilden är från Internet)
Choklad och saffranstryffeltårta
Ingredienser:100 g smör 200 g mörk choklad 2 dl strösocker 4 st ägg
Saffranstryffel: 1 dl vispgrädde ½ påse(ar) saffran, á 0,5 g 200 g vit choklad Till garnering: 40 g valnötter 75 g mörk blockchoklad
Gör så här:1. Sätt ugnen på 200°.2. Smält smöret i 2-liters kastrull. Ta från värmen.3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.4. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.5. Häll smeten i en smord form med lästagbar kant, ca 24 cm i diameter.6. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min. Låt kallna.7. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna. 8. Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt de stelna innan du lägger dem på tårtan.9. Förvara tårtan i kyl fram till servering.
NJUUUUTTTT
Men åhhh vad gott! *vill ha allt* :-)
SvaraRaderaHi hi hi mmm jag e allt en liten frestelska =)
SvaraRadera