(Kort samt tårta taget och tillagat av mig förra påsken)
Räk- och romtårta
Botten:
100 g smör eller margarin
250 g kavring
Fyllning:
1 ½ kg räkor med skal
10 cm purjolök
4 gelatinblad
5 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
½ dl finhackad dill
3 msk röd stenbitsrom
1 msk pressad citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
räkor
citronskivor
dill
Sätt bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar
kant 24 cm i diameter.
Smält smöret.
Mixa brödet till smulor i matberedare, häll i smöret
under tiden.
Tryck ut i formen och låt vila kallt ca 15
minuter.
Skala räkorna, spar ca ⅓ till garnering, grovhacka resten.
Strimla purjon.
Lägg gelatinblad i kallt vatten, låt ligga ca 10
minuter.
Blanda de övriga ingredienserna.
Krama ut gelatinet, blanda med en klick av fyllningen
i en kastrull och låt smälta på låg värme.
Rör ner i resten av fyllningen, blanda
väl.
Häll i formen och släta till ytan.
Låt stå kallt minst 5 timmar, gärna över
natten.
Garnera strax innan servering.
Smaklig måltid,
denna tårtan ska jag bjuda på när vi ska äta Påskmiddag med min mamma, älsklingen och hans föräldrar i kväll!
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar