lördag 14 april 2012

Detta receptet ska vi testa i kväll


Laxpaj

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 4

Ingredienser
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning
250 g strimlad, rökt eller gravad lax
ca 10 cm purjolök
1/2 dl finhackad dill
2 avokador

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
1.Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare.

2.Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 minuter.

3.Sätt ugnen på 225ºC.

4.Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

5.Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen. Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt. Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.

6.Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor. Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna.
 
7.Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

Tips Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räker eller kräftstjärtar.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar