söndag 19 september 2010

Söndags middag

Bilden är lånat från nätet
Köttfärs och potaisgratäng

Ingredienser ( 8 portioner )

2 msk smör
2 gula lökar
0,6 kg nötfärs
2 msk vetemjöl
800 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
2 krm riven muskot
3 dl vitt vin
1 kg potatis
3 dl vispgrädde
4 dl riven ost


Tillagning
1.Hacka löken och bryn i smöret i en stor stekgryta.
2.Lägg i köttfärsen och mosa sönder den. Bryn.
3.Strö över mjölet, tillsätt tomater och kryddor.
4.Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
5.Sätt ugnen på 200 grader.
6.Skala potatis och skär i tunna skivor.
7.Smörj en ungssäker form. Varva potatis och köttfärs. Avsluta med köttförs. Salta.
8.Blanda grädde med den rivna osten och häll över.
9.Grädda ungefär 50 minuter mitt i ugnen.

Samaklig måltid!

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar