Adventskaka
2 st ägg
3 dl socker
1 pkt (0,5 g) Saffran
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en halv apelsin
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal, saffran och matfett. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda kakan ca 45 min i 175 grader C. Sikta över florsocker (klipp till en stjärna som mall). Går även bra att göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna. Bakas då i ca 20 min i 200 grader C. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker.
2 st ägg
3 dl socker
1 pkt (0,5 g) Saffran
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en halv apelsin
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal, saffran och matfett. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda kakan ca 45 min i 175 grader C. Sikta över florsocker (klipp till en stjärna som mall). Går även bra att göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna. Bakas då i ca 20 min i 200 grader C. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker.
Fast jag valde att skippa apelsinskal och tillsätta russin i stället.
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar