måndag 4 oktober 2010

Lägenheten från ..........

Om jag inte berättat det förut så ska ni få veta det nu.
Ni som följt min blogg vet att vi med ljus och lykta sökt efter ny lägenhet eller hus, i alla fall ett nytt boende.
När jag flyttade hit till Tranemo så flyttade jag in i min älsklings lägenhet som han nu bott i ca: 10-11 år.
Jag har aldrig riktigt trivts här, mycket för att standarden på lägenheten är fruktansvärd, men mest för området och folket som bor här, fylla, hög musik, vrålande, sabotage, ingen som tar hänsyn m.m.

Lägenheten är ej renoverad under dom år som han bott här, förutom en övermålad fuktskada i taket i badrummet och insättning av fläkt i den samma.
Fönsterna håller ej tätt, vilket syns på all fukt som bildas på insidan, på vintern drar det super mycket från dom, runt fönsterna har färgen släppt och prickar av svart mögel syns. I taket i sovrummet har svart mögel börjat att krypa upp från taklisten och upp i taket, speciellt då mot väggen där fönsterna är vilket bara bevisar en sak. Luftsystemet är obefintligt, när kvinnan under oss röker så kommer den trevliga odören rakt upp i vårat sovrum och i garderoberna där inne stinker kläderna rök. Tapeterna har börjat släppa och är fläckiga i hela lägenheten, listerna har tappat färg. I köket har vi ett kylskåp som säkert är från 80-talet och som man måste trycka till ordentligt eftersom listen inte suger sig fast ordentligt.
Badrummet är väl den största fasan, fukt fläckar i taket, svart mögel på golvet som inte går att skrubba bort, en fläkt som inte gör någon nytta. Då man duschat blir ju handdukar fuktiga, efter 2 dagar kan dom fortfarande vara fuktiga och luktar illa, dörr fodret börjar ruttna...
och så har dom fått för sig att dom ska höja hyran i början av nästa år...hmmmmm

Dessutom har hyresvärden ständiga krav på oss hyresgäster, men vi får inte ha krav på dom.
Tvättstugan finns i ett annat hus och sköts inte, i den står hushållsmaskiner, vilket den ena tvättmaskinen tar den 2½ timme på snabb programmet. Ingen torktummlare, ett torkrum som är under alla kritik...

Nä urs hoppas vår lycka vänder idag, mer får ni veta senare!

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar