fredag 3 augusti 2012

I dag bakar jag Sockerkringlor



Ingredienser
2 1/2 dl mjölk
1 pkt jäst, söta degar
4 ägg
250 g smör
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
16 dl vetemjöl special
1,25 dl vit sirap

Fyllning
100 g smör
10 g vaniljsocker

Topping
smält smör och strösocker

Gör så här

1.Lös upp jästen i mjölken.
2.Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskinen i ca 10 min (3 min sakta och 7 min på medelhastighet) eller 20 min för hand till en smidig och elastisk deg.
3.Täck bunken med plast och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 210°C.
4.Kavla ut degen i en rektangel. Pensla ut smör på degen och strö över vaniljsocker.
5.Vik degen dubbelt och skär i längder. Snurra och forma till kringlor. Sätt av på plåt med papper och låt jäsa under plast i ca 60-90 min.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min, till gyllenbrun färg.
Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker.

Tips!
Du kan ändra fyllning till smör och riven mandelmassa och göra bullar.


Maria 

1 kommentar:

  1. Ingrid Magnusson13 april 2013 kl. 13:53

    Superbra recept!! Jag har bakat dem flera gånger nu, i julas åkte det ner lite saffran i degen också, inte dumt alls. Idag blir det vaniljsocker och kardemumma, mmmm. Så goda, tack!

    SvaraRadera